Branko Cikatic
7 september 2017
Andy Hug
7 september 2017

Badr Hari aka The Golden Boy werd op 8 december 1984 geboren in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Badr Hari heeft zowel een Nederlands als een Marokkaans paspoort, maar hij vecht onder de Marokkaanse vlag. Badr Hari begon op zevenjarige leeftijd met kickboksen onder leiding van de voormalige wereldkampioen Mousid Akamrane.

Tijdens zijn tienerjaren trainde hij onder Mohammed Ait Hassou bij ‘Sitan Gym’. Toen ‘Sitan Gym’ verhuisde naar Rotterdam, stapte Badr Hari over naar de beroemde ‘Chakuriki Gym’ met als trainer Thom Harinck. Onder de vleugels van Harinck ontwikkelde hij zich tot één van de grootste kickboks talenten van Nederland. Onder de hoede van Harinck verloor hij slechts een enkele partij.

In 2003 hoorde hij een paar dagen van tevoren dat hij Melvin Manhoef moest vervangen in een gevecht tegen Alexey Ignashov. Hari was ruim 18 kilo lichter dan zijn tegenstander en verloor de partij op knockout. Ondanks het verlies vergaarde hij veel respect door in de ring te stappen tegen zo’n tegenstander onder zulke omstandigheden.

In januari 2005 verliet Badr Hari ‘Chakuriki Gym’ en sloot zich aan bij het ‘It’s Showtime’ team van Simon Rutz. Na een paar maanden trainen bij Mejiro Gym ging hij terug naar Thom Harinck, maar ging daar enkele weken later weer weg. Sinds die tijd wordt Badr Hari gecoacht door Mike Passenier (Mike’s Gym) die ook trainer is van Joeri Mes, Bjorn Bregy en Melvin Manhoef.

Inmiddels neemt Badr Hari deel aan de K-1 World Grand Prix in de hoogste klasse. In 2008 behaalde hij zelfs de finale van het hoofdtoernooi. Hij nam het op tegen de Nederlander Remy Bonjasky. In de tweede ronde ging Bonjasky neer en ondanks tussenkomst van de scheidsrechter ging Badr Hari door met vechten. Hij kreeg hiervoor in eerste instantie een ‘gele kaart’. Toen bleek dat Bonjasky niet door kon vechten, kreeg hij alsnog een ‘rode kaart’ en verloor dus de partij. Badr werd niet geschorst, maar hij verloor wel zijn eerder (2007) behaalde K-1 Wereldtitel in het zwaargewicht en kreeg geen geld voor zijn deelname aan het hoofdtoernooi.

In mei 2010 stond Badr Hari weer in de ring bij It’s Showtime in de Amsterdam ArenA. Toen Bard Hari de ring in kwam ging het publiek uit zijn dak, want dit was het moment waar iedereen op gewacht had. De eerste ronde was erg goed voor Badr Hari maar in de tweede ronde ging Hesdy Gerges naar de grond. Wanneer hij wilde opstaan kreeg hij een harde kick van Badr Hari in zijn gezicht. Na deze actie stond de ArenA minutenlang op zijn kop. En wanneer Melvin Manhoef de ring in kwam op het publiek toe te spreken werd het alleen maar heftiger. Uiteindelijk vertelde Melvin Manhoef het publiek dat Badr Hari gediskwalificeerd is door zijn actie.

Voor Badr Hari is het een rare week omdat de justitie denkt alsnog te bewijzen dat Badr Hari een portier in februari zwaar heeft mishandeld. Badr Hari wordt gezocht door de politie maar hij is vooralsnog voortvluchtig.